Гняв

Гнева е отрицателна емоция, толкова силно свързана с болката и депресията, че понякога е трудно да се определи къде едно от тези емоционални състояния започва и къде завършва друго. Болката никога не засяга само тялото – тя си има емоционални и физически страни. Емоициите ни са силно свързани с това колко болка усещаме, а самата болка е тясно свързана с депресията. Физическата болка на депресията захранва гневни чувства, така както гнева и яда пораждат депресия.

 • Първо, разбира се, трябва да приемем собствения си гняв. Някой хора отричат гневното си поведение или просто не го възприемат като гневно, не зависимо от това, че в крайна сметка им причинява дискомфорт.
 •  Гледайте на гнева си като на сигнал – той не е нещо, което трябва да се избягва или поддтиска. Той е сигнал за това, че е възникнал някакъв дразнител, на който трябва да обърните внимание.
 • Опитайте се да си отговорите какви са целите, на които служи гнева ви. Шефа ви се е развикал на работното място и вие се чувствате унижени. След това вие самите израрявате негативните си емоции като прехвърляте ядя си на други хора. За да намерите мотивацията на гнева си, винаги търсете вътре в самите вас.
 •  Вслушайте се в диалога, който водите със себе си. Често гнева се базира на вътрешното вярване, че са се държали несправедливо с нас или, че сте били онеправдани по някакъв начин. В този случай просто се опитайте да се оттърсите от мисълта за това, че сте били наранени или пренебрегнати. Също приемете факта, че в живота не винаги нещата се подреждат по-най справедливия начин.
 • Вашият коментар

  Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

  WordPress.com лого

  В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

  Google photo

  В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

  Twitter picture

  В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

  Facebook photo

  В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

  Connecting to %s

  %d блогъра харесват това: