Грижа за лицето.

Желаният резултат зависи не само от точният избор на качествени козметични средства, не по-малко важно е и тяхното правилно и систематично прилагане. Съчетанието на използваните продукти, поредността и времето на нанасяне, методиката на употреба-всичко това може значително да повлияе крайният резултат. За постигането на великолепен резултат така също е необходимо да се знаят особеностите при използване на едно или друго козметично средство и начините на повишаване на ефективността им. Хармоничната система за грижа за лицето е немислима без спазването на основните принципи за грижа за кожата, които са се формирали преди хиляди години, издържали са проверката на времето и надали ще се променят и в бъдеще. Тези принципи са едни и същи за различните типове кожи и възраст.
Те са-почистване, овлажняване и защита. Освен тези основни фактори системата се състои задължително от самомасаж, специални упражнения за лицето и шията, точков масаж. Систематичното и правилното им прилагане ще повиши ефикасността от ежедневната грижа за кожата на лицето.

Кожата трябва да се почиства два пъти дневно.
– Сутрин-кожата трябва да бъде почистена от продуктите на нощната жизнена дейност на клетките, тъй като през нощта клетките не спят, функционират мастните и потните жлези, протичат обменни процеси. Почиствайки кожата сутрин, Вие подпомагате нормалното функциониране на клетките през целия ден.
– Вечерното почистване трябва да бъде по-стриктно, тъй като през деня на повърхността на кожата се натрупва смес, съдържаща остатъци от грим, прах, изгорели газове, микроорганизми и др. През нощта в кожата протичат по- активни метаболични процеси. Доброто почистване на кожата вечер подпомага пълноценното и функциониране, активното всмукване на козметичните средства и възстановява нарушеният през деня баланс.8267_0.jpg

Кожното хранене се извършва по два основни начина:
– отвътре-хранителните вещества и витамините се доставят чрез кръвният поток
– отвън-хранителните вещества и витамини се доставят от козметичните средства.

Кожа на лицето постоянно губи влажността си, а при първоначално наличие на суха кожа, работа в офиси, в които има климатици, живот при неблагоприятни условия на околната среда, недостигът на влага в кожата се превръща в проблем N1.
Като следствие от загубата на влага се нарушават всички процеси на метаболизма, тъй като всички биохимични реакции протичат в течна среда. Колкото по-рано започнете да попълвате дефицита от вода в кожата, толкова по-дълго тя ще Ви радва със своята еластичност, блясъка и компактността си

Поради въздействието на УВ-лъчите, замърсената околна среда, стреса, тютюнопушенето, заболяванията, в организма рязко се увеличава количеството на свободните радикали (високоактивни химически съединения, способни да разрушават живите клетки и тъкани в организма), докато собствените антиоксидантни системи на организма стават неспособни да ги неутрализират. Разрушителното въздействие на свободните радикали върху клетките в организма (и кожата в частност) е основната причина за стареенето8267_2.jpg

Полагайки грижи за лицето не трябва да забравяме и шията. Никога не е рано и никога не е късно да започнем да се грижим за шията. На нея трябва да и се обръща особено внимание, тъй като тя е част от областта на деколтето.
Кожата на шията е много нежна и чувствителна и ако не се полагат грижи за нея, то първите предупредителни бръчици ще се появат още на 25 годишна възраст.

Какви са основните групи продукти за кожа?

Според формата си продуктите за кожа могат да бъдат течни, полутечни или прахообразни. Според предназначението си различаваме: лечебни, козметични и здравно-профилактични. Възможна е комбинация между последните два вида. Според зоновото си предназначение съществуват специализирани групи за: лице, интимни зони, ръце, стъпала.

Течни продукти за кожа

-Ароматни води

-Течни ароматни масла

-Течни лечебни масла

 

Полутечни продукти за кожа

Лосиони

-Медицински и козметични гелове

-Медицински и козметични балсами (мазила, мехлеми)

Кремове

 • Кремове на водна основа (малки капки мазнини са разпръснати из водната основа);
 • Кремове на маслена основа (малки капки вода са разпръснати из маслената основа);
 • Вашият коментар

  Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

  WordPress.com лого

  В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

  Google photo

  В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

  Twitter picture

  В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

  Facebook photo

  В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

  Connecting to %s

  %d блогъра харесват това: