Застрашената близост или…5-те симптома на угасващата страст

Застрашената близост или…
5-те симптома на угасващата страст
 
Семейните (или просто продължителните) отношения често водят до охлаждане на чувствата в секса. Двамата партньори вече се познават добре. Те знаят какво им се харесва и могат с лекота да си доставят взаимно удоволствие. Това е хубаво, но може да стане и скучно.

Ако не успеете да забележите навреме опасните симптоми и не вземете мерки, вашите отношения могат сериозно да пострадат.

Сексуалните отношения се променят с времето и това е напълно нормален процес. Но едно е, вместо бурна страст, вие да изпитвате към партньора си топлина и нежност, а съвсем друго – да не искате повече близост с него.

Как да разберете дали вашият сексуален живот е в опасност?

Симптом №1: Сексът се превръща в семейно задължение.

Ако сексът е поставен наравно със задълженията за пазаруване, хранене на котката, миене на съдовете и т.н. – това вече е достатъчен повод за опасения. Това означава, че той за вас вече не е източник на удоволствие от близостта с любимия мъж, а рутина. И вие правите секс не защото искате, а защото “така трябва” или поради някакви подобни причини.

Симптом №2: Вие сте престанали да се целувате и прегръщате извън пределите на спалнята.

По време на секс вие все още се галите и прегръщате, но извън спалнята това ви се струва напразно губене на време. Познато ли ви е това? Тогава знайте, че вашите отношения са под сериозна заплаха. Това, което става извън пределите на спалнята, неизменно ще се отрази и на сексуалния ви живот. Съществува реалната опасност съвсем скоро да се отчуждите един от друг.

Симптом №3: Вие правите секс винаги по един и същи сценарий.

Вие се познавате отлично и знаете по какъв начин можете най-бързо да постигнете оргазъм. И правите това отново и отново, без да се опитвате да измислите нещо ново. Забравяте обаче, че рутинните действия, дори и тези, които преди са ви възбуждали, също могат да предизвикат скуката.

Симптом №4: Вие вече не мислите как да доставите на партньора си максимално удоволствие…. е неповторим именно поради желанието на партньорите да си доставят взаимно удоволствие. Ако започнете да мислите как по-бързо да свършите и да заспите, това ще се отрази негативно на вашия живот. Партньорът ви веднага ще почувства вашето равнодушие.

Симптом №5: Отлагате секса за късно вечерта, когато вече сте твърде уморени за да го правите.

Имате толкова много работа, че времето за правене на секс изобщо не ви достига. Максимумът, който можете да отделите за любовните ласка, са няколко минути преди сън. Но често това не се получава – вие не можете да се държите на краката си от умора и изобщо не ставате за плътски удоволствия! В резултат на това сексуалният живот става все по-малко наситен, а чувствата изстиват.

Какво можете да направите, ако откриете един от няколкото изброени симптоми?
Главното е да не ги игнорирате, защото по този начин вие рискувате да изгубите любимия си човек. Трябва да оживите сексуалния си живот и да приложите в него цялата си фантазия. Включете своята креативност и привлечете в този процес и партньора си!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: