Как да запазим независимостта си в любовта?

Как да запазим независимостта си в любовта
Не се превръщайте в придатък на мъжа – запазете индивидуалността си
 
Започвайки нова връзка, ние често напълно се “разтваряме” в любимия човек и по този начин губим своята индивидуалност, а това означава, че преставаме да се развиваме. Как да избегнем това и да постигнем разумния баланс между независимостта и любовта?

Има ли нещо лошо в това мъжът и жената да са едно цяло?

1. Ако вие бъдете “отворена книга” за своя партньор, скоро вие ще му станете безинтересна. Особено ако си губите времето за него, а не си стремите към нещо ново, например към нови знания или самоусъвършенстване.

2. Повечето мъже не обичат контрола от страна на жените. На първо време партньорът ви може да изпитва умиление от вашата ревност, но с времето ще стане раздразнителен и избухлив.

3. Ако се вкопчите единствено в своя партньор, вие рискувате да изгубите както верните си приятели, така и добрите си познати – т.е. рискувате да останете самотна. А ако изведнъж вашите отношения се провалят? Какво ще правите без приятели?

Особено важен е въпросът за запазване на необходимата доза независимост във всяка една романтична връзка.
Затова не забравяйте следните препоръки:

1. Не забравяйте коя сте. Продължавайте да се срещате с приятелите си, занимавайте се със своето хоби. А ако все още не сте напълно уверена в чувствата си, продължавайте търсенията.

2. Не занимавайте мъжа с всичките си проблеми. Преди вие сама сте се справяла с всички битови и други неуредици, защо ви е сега да попадате в пълна зависимост от него? Продължавайте сама да изпълнявате дребните си задължения, а на мъжа прехвърлете тези, с които наистина не можете да се справите.

3. Покажете, че сте независима жена. Проверете се как се държите, когато сте на гости. Колко често използвате “ние” вместо “аз”? Позволявате ли на вашия партньор да изказва мнение от името на вас двамата? Винаги ли съгласувате с него плановете си за вечерта или уикенда? Постарайте се да се върнете към старите си навици, говорете от първо лице и сама си изграждайте плановете за утрешния ден.

4….Продължавайте да се развивате – и емоционално, и физически. Занимавайте се със спорт, четете книги, намерете си ново хоби. Опитайте са да си повишите самооценката не заради мъжа, а заради собствените си постижения и развитие. Това е полезно – не само за вас, но и за вашия партньор. Той с по-голям интерес ще общува с вас, а освен това вие ще се издигнете много по-високо в очите му – нали не сте домакинята, която може само да пере, чисти и готви.

5. Почивайте си един от друг. Дори по време на отпуска не трябва да бъдете заедно по 24 часа в денонощието. Няма нищо страшно, ако всеки се среща поотделно с приятели. И когато бъдете отново заедно, всеки от вас ще има за какво да разказва.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: