Може ли сексът да бъде твърде много?

Може ли сексът да бъде твърде много?
Хиперсексуалността: благословия или проклятие…
 
На проблемите, свързани с фригидността и импотентността, се отделя доста голямо внимание. Но доста често срещани са и проблемите, когато сексът е твърде много. Специалистите наричат повишеното сексуално влечение хиперсексуалност или нимфомания.
Според статистиката, 1 от всеки 3 мъже мечтае да срещне в живота си хиперсексуална жена, но не на всички им е провървяло.

Самото название “нимфомания” е възникнало от древногръцките митове. Нимфите, в които са вярвали древните гърци, са примамвали мъжете в горите, за да задоволят своята похот. Гърците са смятали, че именно нимфите са научили хората на различните пози и другите любовни уловки. Но самата нимфомания не е уловка и не е мит.

Трудно е да се определи какво е хиперсексуалността за жената – благословение или проклятие. Понякога нимфоманките не се радват на своята хиперактивност. Тъй като тези жени често са смятани за разпуснати и извратени, хиперсексуалните дами предпочитат да не афишират своите проблеми и да общуват със случайни партньори.

Хиперсексуалността може да бъде провокирана от следните причини:
– хормонални проблеми
– различни болести
– приемане на някои лекарства
– психологични проблеми
– различни естествени биологични проблеми (например бременност).
Дори носенето на определени дрехи може да провокира възникването на нимфоманията. Например носенето на тесни корсети през 17-18 век е способствало за активния приток на кръв към областта на таза и е било причина за постоянната сексуална възбуда ( и това е създало мита за любвеобвилността на дамите от епохата на Възраждането).

Ако е свързана с хормонални нарушения, нимфоманията може да се появи след трудно раждане, аборт, травма или тежка болест. Дори съвсем млади момичета могат да страдат от нимфомания. Например тези, които са започнали рано да водят полов живот. Тези момичета често припадат, те са с наднормено тегло и нарушен менструален цикъл.

Подрастващите често търсят не секс, а любов, която не са открили у дома си Те използват секса като възможност да се отделят от своите родители. “Ако с мен правят секс, значи ме обичат”, смятат те. Но според сексолозите тази “хиперактивност” едва ли може да бъде определена като нимфомания.

Хиперсексуалността се среща и в периода на климакса. И причината за това отново са хормоните. Дамите в периода на климакса постоянно се нуждаят от секс, но тази нимфомания е временно явление и рядко продължава повече от 2 години. Тя е характерна за жените, които на млада възраст са страдали от липса на оргазъм или рано (по различни причини) са прекратили воденето на полов живот.
Причина за невротичната хиперсексуалност може да бъде и чувството за непълноценност, липсата на вяра в собствените сексуални възможности, които се нуждаят от постоянен контрол и проверка. А всичко това води до стремежа към “нови и все по-нови победи”.

По време на бременността, ако тя протича без особени усложнения, повечето жени от определен момент започват за чувстват подем на собствената си сексуалност – тя като че ли расте заедно с корема. Това често предизвиква угризения у бъдещата майка, от сорта на: ”Чакам дете, а постоянно мисля за секс”. Повишението на сексуалността е свързано с хормоналните промени в женския организъм. Така че възползвайте се от този момент, докато вашата сексуалност не е започнала по естествен начин да намалява.

Жените с хиперсексуалност са мултиоргазмични т.е. те са способни да изпитват не един, а няколко оргазма. В по-тежките случаи оргазмът възниква от самото начало на стимулиране на ерогенните зони и дори без него продължава до 1 час и повече. Той може да възникне и при всякаква форма на стимулиране: полов акт, при еротични сънища и дори под въздействието на неадекватни дразнители (съществуват случаи на оргазъм в резултат на пътуване в обществения транспорт под въздействието на влиянието на двигателя).

Добре е, ако вашата сексуалност съвпада с желанията и възможностите на партньора. А ако не е така? Не един мъж мъж на преклонна възраст, дори не толкова стар, но със слабо сърце или повишено налягане, е завършвал своя жизнен път в любовното ложе. Твърде интензивният и продължителен секс води до травми при двамата партньори. Така че вие трябва правилно да пресметнете своите сили и възможностите на партньора си. Не е необходимо да правите чудеса по отношение на продължителността и интензивността на сексуалния акт. Още повече, че високо качественият секс (с изискани ласки и бурни оргазми) съвсем не трябва да бъде многочасов по продължителност или всекидневен до втръсване.

Понякога прекалената интензивност на сексуалното влечение намира израз в патологичната мастурбация или в сексуалните оргии. Все по-често се срещат напълно здрави мъже и жени със силно и сравнително рано пробудило се полово влечение, които изпитват всекидневна сексуална потребност. Границата между крайните варианти на нормата и патологията в тези случаи е доста относителна. Понякога мъжът може да приеме за признак на по-голяма сексуалност само инициативността или нарасналата активност на жената, която е решила да постигне собствена еротична наслада. Тези промени в поведението на жената често се асоциират у партньора със страх от изгубване на контрола и могат да доведат до временна импотентност.

Трябва ли да се лекува хиперсексуалността?

Задължително трябва да се обърнете за съвет към специалист. Ако зад вашата хиперсексуалност се крие сериозна болест, тя трябва навреме да се диагностицира. Но ако жената изпитва всекидневна потребност от два оргазма и тя ги получава и не изпитва никаква проблеми от своята хиперсексуалност, няма никаква необходимост от нейното лечение.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: