По-малко известни сексуални техники

В заобикалящият ни свят, сексът е неизменен спътник на всяко живо същество. Разбира се, при хората съществуват различни начини за постигане на сексуално удовлетворение. Някои от методиките са всеобщоизвестни, други по-малко познати, а трети остават табу за голяма част от хората практикуващи секс. По-долу в изложението ще разгледаме по-специфични сексуални техники като фистинг, римминг, кутинг, шейъринг, шейвинг, фрот, пиърс-секс.

Какво означава фистинг?
Фистингът представлява вид сексуална игра, при която се осъществява юмручно разпъване на аналният пръстен (при мъжете и жените) и вагината (при жените), като следва дълбоко проникване през аналния канал, до правото черво или през вулвата към влагалище, най-често на ръка, ръце, големи предмети, крак. Практикува се от хората, почитатели на садо-мазохистичните фетиши. Обикновено като подпомагащи средства се ползват различни кремове, помади и друг тип смазващи продукти. Проникването е екстремно, като в началото при анален фистинг, аналната мускулатура успява да компенсира разпъването и затваря до изходно равнище аналното отвърстие. По-късно обаче, поради нарушаване целостта на нервно-мускулния апарат на аналната област, както и поради нарушение на кръвоснабдяването, се губи еластичността на тъканите, както и способността на мускулните влакна за контракция. В резултат на това, се получава анално зеене. Аналният отвор, при напредналите фистингисти, придобива външно формата на вагина, с оформяне на псевдоустни. Обикновено при тези хора, се получава спонтанно изтичане на фекални маси, което в последствие подлежи на хирургична корекция. На подобен принцип подлежи и вагиналния фистинг, като там зеенето се получава доста по-бързо, и е по-трайно. Големината на въвежданите вагинално предмети, достига до глава на възрастен човек. Обикновено, то е по-безпроблемно, но също може да създаде дискомформ в жената, която го практикува, което се коригира чрез пластична операция. Разбира се, преценката за тази сексологична техника е съвсем индивидуална и става само със съгласието на двамата партньори.

Какво означава римминг?
Представлява вид сексуална игра, при която единият партньор осъществява игра с езика си в аналната област на другия партньор. Или с думи прости – лизане на аналната зона. Обикновено този тип сексуална игра е една от най-предпочитаните и възбуждащи игри, особено преди пристъпване към анален секс. Предпочита се от всички. И се прави от почти всички двойки. При самият римминг, езикът на единия партньор си играе с ануса на другият. По принцип лизането на ануса е безопасно, особено, когато се касае за такава игра между постоянни партньори, които поддържат добра лична хигиена. Така рискът от пренос на различни заболявания се свежда до минимум, а и удоволствието от допира с чисто, ухаещо тяло е истински. Има все пак и някои неудобства, когато има кръв в и около ануса – не практикувайте римминг. В около 99%, може да лепнете някоя болест. Друга опасност, която крие риммингът, това е попадането на чревни паразити или бактерии, във вашата устна кухина, когато вашият партньор или партньорка са с паразитоносителство или бактериална инфекция, но и двамата не подозирате това. Разбира се, не забравяйте все пак, че има и недобросъвестни хора, които не биха споделили с Вас, за своите заболявания. Ето защо – пазете се и го практикувайте с човек, на когото може да се вярва.

Какво означава кутинг, шейъринг?
Това са две форми на сексуалните фетиши, които се използуват от практикуващите садо-мазохизъм, за получаване на удовлетворение от сексуален характер.
Кутингът, представлява рязане на кожата и тялото въобще с различни остри предмети, с режеща повърхност – ножове, скалпели, бръснарски ножчета, бръсначи, стъкла, пластмаси и др., от което двамата партньори получават сексуална възбуда.
Шейърингът представлява пробождане на кожата и тялото въобще, с островърхи предмети, което също довежда до сексуално удовлетворение практикуващите го партньори. За целта се ползуват най-разнообразни предмети – топлийки, карфици, игли, шила, телчета и пр.
И при двата вида фетиш има реална опасност поне от няколко типа инфекции, особено ако предметите, с които се осъществяват тези фетиши, не са стерилни, а също и чистотата на кожната повърхност е относителна. Известно е, че въвеждането им в тялото или повърхностното им ползуване, води до формирането на рани, които могат да са с различна форма, размер, големина, дълбочина и разположение. Задължителен техен елемент е кървенето. Някои от сексолозите, считат, че те се практикуват именно заради изтичането на кръвта, което довежда до сексуален екстаз. Въпреки това, когато го практикувате, не пропускайте няколко основни правила: стерилни предмети; добре почистена кожа; желателно е поне единият да ползува стерилни ръкавици, ползвайте дезинфектант. Често обаче, поради особеното екстатично състояние, в което се намират двамата партньори, тези съвети се подминават. Ето защо опасността от СПИН е реална, но и не само СПИН. Значително по-чести заболявания, които протичат със скоропостижна смърт, поради трудно лечение са тетанус и газова гангрена. При последните два процеса, клиничната картина протича бурно и в 90% завършва смъртоносно, въпреки лечебните мерки в болницата.

Какво означава шейвинг?
Шейвингът е често срещана сексуална игра, която е само условно причислена към групата на садо-мазохистичните фетиши. По принцип, може да се разгледа като отделен фетиш. Тук двамата партньори осъществяват бръснене на различни части от тялото, от което получават сексуална наслада. Ако се спазват условията на стерилност, чистота на приборите, както и разделни прибори, то рискът от инфекция практически не съществува, тъй като този акт няма за цел да доведе до нараняване на кожата. Редките порязвания, на които всеки от нас е свидетел в ежедневното си бръснене на лицето например, са лесно преодолими. Донякъде, този тип сексуална игра може да се разглежда и като полезен акт, тъй като представлява нещо като взаимно очистване на кожата, не само от косми, но и от умрелите епителни клетки, които в крайна сметка се отделят с бръсненето. Освен това, налице е и прочистване на кожните пори, посредством миещите вещества, и афтършейв-козметиката. Все пак спазвайте основните правила на чистотата и проблем при този тип сексуална игра няма да имате. Препоръчително е, да се ползуват пяните за бръснене, тъй като те по принцип съдържат вещества с антибактериален ефект. След избръсването – вземете душ, измийте тялото си със сапун и хладка вода. След това задължително поне един път изръсете тялото си с дезодорант, който е 100% алкохолен, без да съдържа памук, прах, пудра и пр. антипотни субстанции. В такива случаи не потискайте потната секреция. Оставете тялото да се изпоти заедно с нанесения дезодорант по вашата кожа. Причината – потта, съдържа също антибактериални вещества, които и досега са ви защитавали от неприятните микроорганизми, които са се опитвали да проникнат във вашето тяло. Като цяло – този тип игра е доста приятна, доставя удоволствие от общуването с тялото на партньора, и освен това е с хигиеничен характер.

Какво е фрот?
Фрот – представлява сексуална игра, при която има плътен допир на пенисите на двата партньора в състояние на ерекция или на двете вагини. Практикува се от бисексуални и хомосексуални. По-рядко фрот-еротизъм има между противоположни полове, когато дълго време пенисът е притиснат към вагината, без да постъпи във влагалището. Обикновено единият партньор е обхванал, със своята ръка, плътно допрените един до друг пениси. това е особено възбуждаща игра и понякога партньорите предпочитат да мастурбират по този начин заедно. А при жените, вагините са допрени една в друга и се търкат с долната тазова част. При тази игра, всичко зависи от вашите желания и фантазии. Отдайте се на емоцията и го направете.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: