Самоубийството

Какво трябва да знаем за мислите и намеренията за самоубийство?
Най-важното нещо, което трябва да се знае за мислите за самоубийство, е, че те са част от лечимо заболяване, свързано с биохимични промени в тялото и мозъка – депресия. Мислите за самоубийство не са израз на лична слабост или недостатък на характера, нито са състояния, които просто ще преминат от само себе си. Депресията може да предизвика силна тъга, безнадеждност, умора, промени в апетита, смущения в съня, понижена способност за справяне с обичайни задачи, загуба на интерес към дейности, които преди са доставяли удоволствие. Взети заедно, тези симптоми могат да накарат някого да обмисля възможността за самоубийство като вариант за разрешаване на даден проблем.

Един подценяван проблем…
Ние не обичаме да говорим за хората, които извършват самоубийство. Вярваме, че това няма да се случи нито с нас, нито с нашите любими хора. Но самоубийството е реалност и се случва много по-често, отколкото сме готови да повярваме.
Не избягвайте мисълта, че ваш близък, човек, когото обичате, може да се самоубие. Когато обаче можем да разпознаем важните предупредителни сигнали в поведението на човек, решил да предприеме самоубийство, е възможно да бъдат предотвратени себеувреждането и отнемането на човешки живот

АКО ПОЗНАВАТЕ ЧОВЕК, КОЙТО Е ЗАГУБИЛ НАДЕЖДА И ГОВОРИ ЗА САМОУБИЙСТВО, ГОВОРЕТЕ С НЕГО ЗА ПРОБЛЕМИТЕ МУ. АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ БЪРЗО СЪВМЕСТНО РЕШЕНИЕ, ПОТЪРСЕТЕ ПРОФЕСИОНАЛНА ПОМОЩ!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: