Семейни изневери

Съпрузите и от двата пола, могат да изпаднат в ситуация, в която да погледнат на трети, извънбрачен партньор, с онзи поглед, с който преди време са погледнали своя настоящ брачен партньор. Наличието на семейно огнище в никакъв случай не изключва влюбването в трето лице, което непременно би внесло смут в покоя на семейната двойка. При някои, това остава мимолетна игра, или ситуационна закачка, при други ситуацията придобива драматичен развой, а при трети – настъпва просто преоткриване на истинската любов и на правилния партньор, с който може да се сподели бъдещето.

Интересно продължение на такава връзка е и онзи момент, в който жената разсъждава по следния начин: „Ето той ме познава сега по-добре (след секса особено), ще остави своята „вещица“ и ще се омъжи за мен“. При мъжете обаче, като правило, и в най-лошите им мисли не съществуват предположения да оставят своята съпруга.

 Ако мъжът е психически и физически здрав, то едва ли би му дошло на ум, да изостави сексуалните удоволствия със своята съпруга, още повече, че резкия отказ за изпълнение на сексуални задължения, веднага биха възбудили подозрения в законната половинка. Вариантът на взаимната влюбеност придобива ролята на двойка, възседнала атомна бомба.Влюбеният емоционално женен мъж, започва да придобива друг облик. Той става напорист, настоятелен, страдащ, нервно-пренапрегнат, обсебен от мислите за другият любим партньор (жена или мъж). По всякакъв начин търси контакти, открадната усмивка, споделен поглед, ситуации на взаимност, само и само да покаже своето внимание върху новия обект на своето сърце.

Съществуват и ситуации, в които женените партньори от връзката изпитват силни чувства към извънбрачния партньор, но последният не отговаря на тези чувства. Резултатът е явен: той или тя са готови да захвърлят семейството и децата, само и само, да могат да имат обекта на своето желание, но на практика остават сами.Не рядък вариант е, когато омъжената жена, търси утеха при друг мъж или жена. Причините обикновено са несъответствия в характерите, брачна несъвместимост, липса на очакванията от брака и пр. Принципно, жената търси първо емоционалната подкрепа, а за награда, позволява сексуално отношение с извънбрачните партньори.

Изход:
1) Най-добрият вариант за всички ситуации, е момента когато любовта взима превес и при двамата (брачен и извънбрачен партньори) и те решават взаимно да споделят своето бъдеще, отгръщайки нов лист в исторята на техния живот.
2) Когато всичко е базирано на чисто приятеско-сексуални отношения, двамата партньора продължават самостоятелно своя път, без емоционална обвързаност.
3) Ако трябва да проговори разумът, то следва да се съобразим с постулата да не се влюбваме в този, който по обективни причини е недостъпен за нас.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: