Това как харчите парите си,говори за вас самите.

1. Ако сте екстравагантно щедра, винаги настоявате да платите сметката, когато сте с приятелки в някой луксозен клуб, ако винаги искате най-нов модел кола и избирате най-луксозни места за почивка, то за вас парите са власт и сила.
2. Ако правите подаръци, които са извън финансовите ви възможности, като купувате на другите това, което не си позволявате за себе си, то парите за вас означават проява на любов.
3. Ако харчите повече, отколкото печелите и си купувате най-доброто, то вие се опитвате да си купите с парите самоуважение.
4. Ако имате пари, но никога не си позволявате да си купите нещата, които искате, то за вас да пестите означава, че се чувствате недостойна за това, което парите могат да ви купят.
5. Ако избягвате да харчите на всяка цена, а единствената ви цел е да спестите колкото може повече, то за вас парите означават безопасност и сигурност.
6. Ако избягвате да харчите за относително евтини екстри и удобства, защото знаете, че другата седмица може да закупите стоката на разпродажба, то за вас парите означават лишение.
7. Ако купувате каквото ви се прииска и след това се тормозите с дни за постъпката си, то парите за вас означават вина.
8. Ако обичате да харчите, но сте си определили специален фонд “И аз съм човек”, то за вас парите означават свобода.
9. Ако обичате да харчите парите си, за да си доставяте радост, когато можете, то парите за вас означават любов към себе си.
10. Ако живеете “според кесията си”, инвестирате разумно за по-добро бъдеще и спокойни старини, ако можете да си купите нещата, които желаете и да покривате сметките и кредитните си вноски, то вие имате изключително “здравословна” връзка с парите. За вас парите са средство да живеете възможно най-добре – както днес, така и утре.
Каквото и да е поведението ви спрямо парите, би било добре да си дадете сметка, че е точно такова. Отношението ви към парите може да окаже влияние върху другите отношения в живота ви – затова е важно да отделите малко време и да преосмислите поведението си.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: