Цветните лещи

 

 

За тези които имат желание да ползват цветни лещи, а още неса се решили да си купят, ето едни съвети, за това как да изберм правилния цвят:

Обикновено това е най-сложният въпрос за тези, които слагат лещи за пръв път. Отговорът се свежда до това какъв човек сте вие.
“Искам хората да забелязват новия цвят на очите ми и да ме питат за него.” Ако сте дързък, драматичен и обичате да сте център на вниманието, тогава имате нужда от цвят, който всички веднага да забележат. Като например:

Ако естествения цвят на очите ви е кафяв, трябва да изберете виолетови, зелени или сини контактни лещи

Ако кожата, косата и естествения цвят на очите ви имат свежи синьо-червени подтонове, трябва да изберете лещи в топли цветове като светло кафяв.

Ако кожата ви е тъмна, може да се насочите към ярко оцветените лещи.

Ползвате ли грим? Изберете цветни лещи, които ще изпъкват на фона на цвета на сенките и спиралата ви.
“Искам хората да забелязват разликата в мен, но не знам точно как.”

Ако сте срамежлив или затворен или просто искате естествена визия, може да бъдете по-щастливи с по-лека промяна:
Ако естествения ви цвят на очите е син, може да изберете лещи със сив или зелен отенък.

Друга възможност са лещите, увеличаващи цвета, които ще подчертаят краищата на ириса ви и ще задълбочат естествения ви цвят, без да го променят драстично.

Ако кожата, косата грима и цвета на очите ви са топли, може да изберете топъл цвят на контактните лещи като лешниковия, който да ви подхожда и подчертава.
Бихте ли носили своите цветни контактни лещи всеки ден? Или само при специални случаи? Ако е последното, може би ще предпочете цвят крайно различен от естествения ви.

Лещите за уплътняване на цвета са солидни, но прозрачни.Някои са по-тъмни от лещите за забележим цвят и също не променят цвета на ириса. Както подсказва името им, те обогатяват съществуващия цвят на окото. Този тип цветни лещи са подходящи за хора с по-светъл цвят на очите, които биха искали да наситят този цвят.

Призводителите на цветни контактни лещи се стремят да подражават на естествения вид на очния ирис. Тъй като тази област е изпъстрена с цветни формички и резки, някои котактни лещи притежават серия от малки цветни точици, за да изглеждат по-естествено поставени на самото око. Центърът на лещата (мястото на ириса) е прозрачно, за да се вижда.Аксесоарните и театрални лещи също спадат към групата на лещите за смяна на цвета. Дълго използвани във филмите за специални зрителни ефекти, тези лещи днес са широко достъпни за масова употреба и могат вмеменно да превърнат носещия ги в извънземно .Важно е да знаете, че производителите правят лещи с различни размери, които да прилягат на повечето хора, но има и случаи /например при примигване/, когато цветната част може да покрие само част от зеницата.Също така размерът на зеницата се изменя в зависимост от условията на светлина, така че понякога, например нощем, зеницата може да стане по-широка от изчистеното място в центъра на лещата. В тези случаи зрението може леко да се замъгли.

Всички споделяме мнението, че ползването на цветни лещи е забавно, но лекарите предупреждават те не се споделят с приятели или да се разменят. Цветните контактни лещи са медицински продукти и са пригодени към спецификата на индивидуалното око. Разменянето на лещи маже също да пренася вредна бактерия, която да причини инфекция или други потенциално опасни болести за окото.
Цветните контактни лещи, както чистите клещи, трябва да бъдат правилно почиствани и дезинфекцирани с подходящи продукти.

В САЩ трябва да имате лекарско предписание за всички контактни лещи, които купувате – такъв е законът и той се спазва невависимо дали имате или не зрителни проблеми. Причината е налице: офталмогогът трябва да избере правилния размер, форма и материал на лещите съобразно индивидуалността на очите ви. Ако носите лещи, които не ви прилягат, може да получите сериозно усложнение, включително и инфекция на очите. Освен това най-вероятно няма да ви бъдат и удобни.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: