Женска еякулация-какво и как?

img_155537_658796_lПроучвания доказват наличието на женска еякулация в 10 от 40 % женски оргазма. Това изследване, обаче е базирано на хипотезата, че еякулацията може да се достигне в почти всички случаи, но вероятно повечето от тях са протекли незабележимо и обикновено с доста голямо овлажняване при сексуалния акт- така всъщност процентите ще отговарят по- точно на онези жени, които са забелязали, че са еякулирали.

Според някои лабораторни тестове, течността, която се отделя при женския оргазъм и еякулация, е близка до мъжката сперма като състав, и се отделя от парауретралните жлези или както още се наричат жлезите на Skene или “женска простата”, заради приликата на разположението и структурата си, а и им се приписва откритието на женската еякулация, функция като на мъжката простата, която е отговорна за образуване на мъжката семенна течност. Често по- забележимо при жените, но също и при мъжете, тези жлези имат отношение и към сексуалната стимулация. Те са в основата на така нареченият “женски оргазъм”( често противопоставян с клиторния оргазъм, противопоставяне, което по- късно бива отречено изцяло), и са във физиологичната структура на т. нар. Gräfenberg- точка или иначе казано G- точката- място в предния дял на женската вагина, което е много чувствително към сексуална стимулация. По- точно, когато тази област бива галена или търкана- или с пениса или с пръсти или с някоя играчка- жлезите в близост до точката са тези, които осъществяват стимулацията. Така, женската еякулация е по- възможно да се осъществи при стимулация на G- точката.

Друго интересно откритие свързано с откритията за G- точката е въздействието й върху женската еякулация. Проучването е проведено сред 27 жени и при всички е открита G- точка, като десет от тях редовно преживяват женска еякулация. Тогава се приема и теорията, че G- точката е аналогична на простатата и е свързана с жлезите, за да може да се произведе течността, подобна на мъжката сперма. Този феномен често кара жените да се притесняват, тъй като смятат, че течността е като консистенция близка до урината, макар че секретът е далеч по- различен от нея. Това не е рядко срещано явление, както показват и много други изследвания за женското мнение по въпроса.

Според престижните Q&A служби на Колумбийския университет: “ Това звучи като феномен на G- точката, съпроводено с женска еякулация. Ако жената легне по гръб с широко разтворени крака, G- точката може лесно да бъде намерена с пръсти като пръстите се вкарат и се разтворят на 10 и 2 часа, ако се приеме, че вулвата на жената е циферблат и най- отгоре е 12 часа. Движете пръстите си, вкарвайки ги по- дълбоко и ги свийте така, че да докоснат и да натиснат горната стена на вагината или задната част на клитора. Г- точката се издува от размера на монета до големината на орех и се пълни с течност, която не е урина или вагинален сок, и по- късно се отделя от уретрата, когато жената се изпразни.

Сега проучванията доказват, че женската “сперма” се произвежда от жлезите на Skene, които са разположени в женската уретра и са от тъкан, която е близка до състава на мъжката простата. Тези проучвания се базират на химичен анализ на женската еякулация, която се отделя и показва наличието на големи количества prostatic acid phosphatase( химичен секрет, който се отделя от простатните жлези и се намира в семенната течност). Това само доказва, че като състав женската еякулата е подобна на мъжката семенна течност.

Скорошните изследвания сочат, че някъде около 10 от 40 % жени могат да еякулират, макар че последните данни показват, че всяка една жена може да произвежда еякулат и да еякулира, дори и самата тя да не е наясно с това. Въпреки всичко жените не непременно еякулират при всеки полов акт, когато стигнат до оргазъм, както и количеството на еякулацията може да варира от няколко малки капки до почти 15 унции( някъде 2 малки порцеланови чашки). Самият секрет се произвежда в парауретралните жлези( някъде до уретрата), както още се наричат жлезите на Skene или женска простата. Най- голямата от тези жлези ( а те са много и могат да достигнат до 30 или дори повече) се намира на отверстието на уретрата, и в някои случаи може да се отвори във вулвата, но точното количество, размер и разположение на тези жлези е различно при всяка жена. При възбуда, тези жлези се пълнят със секрет, който съдържа протеин, подобен на този, който се намира и в мъжката семенна течност.

Как да стимулираме G- точката?img_155537_648508_l

Сега след като вече къде се намира женската простата, сигурно бихте искали да я стимулирате по всички възможни начини. Най- гъвкавият и удобен предмет са пръстите. Те са гладки, но доста пластични и усещат добре областта при опипване. За соло- търсения и изпълнения, пръстите обаче са много ограничен вариант, тъй като може да не са достатъчно дълги или се изморяват бързо при стимулацията. Освен всичко, ако с една ръка се стимулира клитора, възможностите за другата ръка да стимулира G- точката намаляват. Затова като добавка към пръстите, жените често прибягват и към дилдото или вибратора, които са с препоръчителна употреба за стимулиране на G- точката. Като аз лично ще препоръчам дилдото като по- удобно за подобен род стимулации. Искам да обърна внимание и да факта, че може да не си намерите веднага необходимият размер, вид или материал дилдо и може да опитате няколко вида, докато стигнете до своето!

Как да изберем дилдо?img_175172_776709_l

Как се избира дилдо за стимулация на G- Точката? Проба- грешка. Дилдата, които имат най- голям успех при тази стимулация, са извити в горната си част и се наричат точно G-spot стимулатори. Голям успех имат и пенисите с добре издадени жлези и вени. Много жени твърдят, че твърдите или стъклени дилда вършат най- добра работа. Има и друг голям процент жени, които саморъчно намират предмети, които използват като дилда и тази допълнителна възбуда им влияе и им доставя още по- голямо удоволствие. Някои предпочитат тънките дилда, които да насочат към точното място за стимулация, а други искат да са напълнени и разтегнати до максимум от някое супер голямо или дебело дилдо. Ако сте решили да се опитате да стимулирате своята G- точка, пригответе се да си купите няколко различни вида дилда и вибратори. Всяка една жена, която е твърде решена сама да опознае тялото си, трябва да знае, че е много по- вероятно да си има цяла колекция от любими дилда, доставящи й огромно удоволствие, отколкото само едно- единствено. Така както се променят женските настроения и емоции, така се променят и нуждите от определено дилдо. Докато много жени започват с едно, много скоро откриват, че имат цяло чекмедже с тях. И въпреки всичко, повечето жени се гордеят с колекцията си, защото тя им е показала пътя към самоопознаването на тялото им.

Вашият коментар